Huisregels en AVG


 

Algemeen

    • Massagepraktijk Ninthira Wellness Hillegom is een professionele massagepraktijk en biedt geen sensuele massages. Iedere suggestie in die richting leidt tot het stoppen van de dienstverlening. De klant dient te allen tijde ondergoed aan te houden.
    • De praktijk is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van persoonlijke bezittingen.
    • Massagepraktijk Ninthira Wellness  Hillegom vindt hygiëne belangrijk. Er wordt gezorgd voor een prettige werkruimte en schone handdoeken. Van de klant wordt ook verwacht er rekening mee te houden.
    • Massagepraktijk Ninthira Wellness  Hillegom werkt met olie op natuurlijke basis. Soms worden etherische oliën gebruikt of vermengd met de massageolie. Klanten die bezorg zijn voor een eventuele allergische reactie kunnen desgewenst hun eigen olie meebrengen naar de massage..
    • Betaling dient in de praktijk te worden voldaan. U kunt pinnen of contant betalen (geen creditcard).
    • Annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk tot uiterlijk 24 uur voor aanvang.
  • Om ontspannen de praktijk in te stappen, adviseert Ninthira Wellness Hillegom haar klanten 10 minuten voor aanvang van de behandeling aanwezig te zijn.
  • Het dragen van ondergoed is verplicht. Voor gasten die geen ondergoed dragen bij hun bezoek aan onze salon hebben wij wegwerpondergoed. (Kosten €10,-)
  • Bij bevestiging van een afspraak bij Ninthira Wellness Hillegom, gaat u akkoord met de huisregels.

Klantgegevens, gezondheid en AVG

  • Om met uw gezondheidstoestand rekening te kunnen houden vraagt Massagepraktijk Ninthira Wellness Hillegom u voor de massage een formulier Klantgegevens in te vullen. Daarin vragen wij ook om contactgegevens.
  • Massagepraktijk Ninthira Wellness Hillegom is niet aansprakelijk voor schade en/of letsel als gevolg van het verzwijgen van medische informatie.
  • Massagepraktijk Ninthira Wellness Hillegom geeft geen zwangerschapsmassages.
  • Met het oog op de privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wordt het formulier Klantgegevens met zorg bewaard, niet gekopieerd, en wordt de inhoud niet met derden gedeeld. U heeft het recht het formulier terug te vragen.


Nuttig om te weten

Voor, tijdens en na de massage

Een massage is geen goed idee als u koorts, infecties, ontstekingen, osteoporose of andere medische aandoeningen heeft.Wij behandelen geen klanten die onder de invloed van alcohol of drugs zijn. Dat past niet bij de oosterse massage. Tijdens de massage wordt ook geen alcohol gedronken.Bent u reeds onder behandeling van arts, therapeut of gebruikt u medicijnen, overleg dan eerst met uw arts of de massagebehandeling voor u geschikt is.

 

Bij genezende wonden (bijvoorbeeld na een operatie of ongeluk) is een massage ook geen goed idee. Ook is het onwenselijk om met een volle maag de massage te ondergaan, omdat uw lichaam bezig is met de spijsvertering.

 

Na een massage is het goed om wat meer water te drinken. Doe dat liever niet van te voren, want dan moet u misschien de massage onderbreken om naar de WC te gaan. (Deze is in het gemeenschappelijke deel van het pand.)

 

Neem voor u naar ons toekomt een douche, want met een schoon lichaam op de massagetafel gaan liggen, is in verband met de hygiëne erg prettig voor zowel uzelf als de massagetherapeut. Gebruik na het douchen liever geen body lotions en dergelijke, omdat u gemasseerd gaat worden met massageolie. Trek makkelijke kleding aan die niet gevoelig is voor olievlekken.

 

Klanten die bezorgd zijn voor een eventuele allergische reactie kunnen desgewenst hun eigen olie meebrengen naar de massage.

 

Tijdens de behandeling hebben we respect voor u en uw lichaam. Ontspan uw lichaam, stop met nadenken en ga niet kletsen. Praat niet over van alles tijdens de massage, behalve als er iets is wat met de massage te maken heeft. Als iets niet fijn is, geef dan direct aan wat u wel en niet prettig vindt.

 

Na de massage is het verstandig om niet meteen thuis te gaan douchen. Plan tot een uur na de massage helemaal niets. Zodat u optimaal kunt nagenieten van de massage. 

 

Maak een nieuwe afspraak. Er is een grote kans dat u na de massage denkt "Dit moet ik vaker doen!" Neem dat idee ter harte en maak meteen een nieuwe afspraak. Hoe vaker een massage, hoe beter u zicht zult voelen en hoe sneller u lichaam zal reageren.

Wat massagetherapie voor u kan betekenen:

1. Reduceert stress.

2. Verlaagt de bloeddruk.

3. Maakt gespannen spieren los.

4. Versterkt het immuunsysteem.

5. Beter in contact met uzelf door massage.

 

Hoe vaak?
Hoe vaak u een massage moet krijgen, hangt af van verschillende factoren, waaronder uw fysieke en emotionele behoeften, uw stressniveaus en uw budget. Het lijdt geen twijfel dat u de meeste gezondheidsvoordelen van een massage zult ervaren wanneer u regelmatig massages krijgt. Een massage kalmeert het zenuwstelsel, verbetert de bloedcirculatie, lymfatische circulatie, verlicht spierpijn en helpt bij pijnbeheersing bij aandoeningen zoals artritis, ischias spierrspasmen.
Als u eenmaal per jaar een massage neemt, is dit ontspannend, maar het kan niet langdurig een spierspanning wegnemen. Meestal is een keer per week of twee ideaal om uw spierweefsel soepel en in  goede conditie te houden. Als u chronische pijn of een speciaal probleem hebt, moet u misschien wekelijks (of zelfs twee keer per week) komen tot u zich beter voelt.
Als u zich goed voelt, is een keer per maand het aanbevolen minimum voor het behoud van de gezondheid van uw weefsel. Als de massages te ver uit elkaar liggen, kunnen uw spieren terugkeren naar hun oude toestand, vooral als u onder stress komt te staan. Als u te lang wacht, moet u weer helemaal opnieuw beginnen om hun soepelheid te herstellen. Luister naar uw lichaam, maar wacht niet te lang.
Hoe voelt een massage aan?
Dat hangt allemaal af van het soort massage waar u om vraagt - en hoe goed u kunt communiceren met uw massagetherapeut. Het is belangrijk om iets te weten over deze twee aspecten van massage, zodat u van de ervaring kunt genieten. Uiteindelijk bent u degene die controle heeft over hoeveel druk de therapeut uitoefent.
Wat voor massage u ook krijgt, of wie ook de massagetherapeut is, de massage moet goed aanvoelen! Een massage mag nooit pijn doen. Zelfs een Deep Tissue massage moet goed aanvoelen en diepe ontspanning geven. Als een massage pijnlijk aanvoelt, is er waarschijnlijk meer druk uitgeoefend dan u kunt hebben. Luister naar uw lichaam. Voel u vrij om uw voorkeur voor meer of minder druk te vermelden voor en tijdens de massage. Tenzij ze uitzonderlijk begaafd is in het lezen van een lichaam, zal de massagetherapeut niet weten of het teveel is, tenzij u het vertelt.
De beste manier om erachter te komen hoe een massage aanvoelt en welke stijl u goed bevalt, is om verschillende therapeuten te proberen. En ga dan terug naar degene die u het best vindt. Op die manier geniet u van de langetermijnvoordelen van massage voor de gezondheid.

Geen massage bij:

  • bij hartklachten en hartafwijkingen: door ontspanning kan hartritme dalen
  • ernstige vaataandoeningen over het hele lichaam: beschadiging van de verzwakte vaten door de druk
  • teveel pijn en extreme vermoeidheid en uitputting: onvoldoende verwerking van de diverse massageprikkels
  • besmettelijke huidziektes: prikkeling van het proces, daardoor gevaar van uitbreiding of verergering
  • koorts: massage zal de verhoogde stofwisseling verergeren
  • infectieziektes, zoals griep en zware verkoudheid: massage verergert de symptomen
  • steenpuist: besmettingsgevaar en uitbreidingsgevaar
  • bij (overmatig) gebruik van drugs, alcohol
  • bij algemeen onwel zijn zoals misselijkheid, braken , diarree, duizeligheid
  • aversie tegen massage.

Er vinden GEEN erotisch getinte massages plaats en dit is ook niet bespreekbaar.