Wat maakt de oliën van dōTERRA nu zó goed en waarom kosten ze iets meer dan sommige biologische oliën in de winkel? Dit zijn hele terechte vragen die een eerlijk antwoord nodig hebben. En dat geven we je graag, want dōTERRA staat niet alleen voor kwalitatief de beste olie, maar ook voor duurzame en eerlijke handel met een uitzonderlijk groot hart voor de mens en aarde.  

1. Biologisch, Fair-trade & Duurzaam

De oliën zijn niet alleen biologisch verbouwd, maar ook fair-trade en duurzaam. Alle boeren en producenten krijgen een eerlijke prijs. Het hele productieproces wordt overzien, zodat de herkomst van elk product duidelijk is. Naast het biologisch karakter van de producten wordt gestreefd naar een verantwoorde landbouw, waarbij de aarde niet uitgeput raakt en we nog heel lang kunnen genieten van deze heerlijke oliën.

2. CPTG® Kwaliteitscontrole

Elke essentiële olie van dōTERRA wordt zorgvuldig en zeer grondig getest met behulp van het strikte CPTG® (Certified Pure Therapeutic Grade) kwaliteitsprotocol. Zo wordt er gekeken of de samenstellen van de olie correct is en of er mogelijk toch verontreiniging is met zware metalen, gifstoffen en pesticiden. Elk flesje olie voldoet aan de meest strengen kwaliteitseisen, zodat de werking van elk flesje olie altijd hetzelfde is. Elke olie heeft een uniek nummer onder op het flesje welke refereert aan het testrapport van een specifieke batch olie. De testrapporten zijn vrij op te vragen aan de hand van het nummer. Vul eenvoudig het nummer van jouw flesje olie in op de volgende website om het testrapport te bekijken. https://sourcetoyou.com/en/quality-reports

3. Puur natuur & Zeer geconcentreerd

DōTERRA oliën zijn zeer geconcentreerd. Dit ruik je meteen als je een flesje opent. Zo gaan er wel 50 citroenen in 1 flesje Lemon olie, wel 7 vierkante meter Lavendel in een flesje Lavendelolie en wel 10.000 rozenblaadjes in 1 flesje Rozenolie. De oliën zijn puur natuur! Ze worden niet fabrieksmatig of chemisch samengesteld en worden ook niet verdund met synthetische vulstoffen. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg.

4. Co-Impact sourcing

DōTERRA werkt met een co-impact sourcing initiatief. Dat betekent dat wij kunnen genieten van de heerlijke olie, maar er tegelijkertijd actief geïnvesteerd wordt in waardevolle initiatieven bij de productie van de olie. Daarbij wordt vaak gezocht naar een manier om de lokale bevolking te ondersteunen. Zo wordt bijvoorbeeld Wintergroen olie in afgelegen gebieden in Nepal verbouwd en geoogst, in een gebied waar de bevolking verder geen werk heeft en armoede tot voor kort groot was. Ook de destilleerderijen zijn in handen van de lokale bevolking, zodat de hele lokale gemeenschap floreert door de productie van de oliën. Een ander project is de productie van douglasspar olie. Deze olie wordt verkregen uit jonge bomen in Nieuw-Zeeland. De douglasspar is daar een invasieve soort die het ecosysteem van het land bedreigt. Door het oogsten van jonge douglassparren voor de productie van essentiële olie helpt dōTERRA de schadelijke milieu-impact die de Spar heeft te bestrijden en hebben gebiedseigen boomsoorten weer genoeg ruimte om te groeien. Zo zijn er nog tal van mooie projecten te noemen. Daarnaast gaat de opbrengst van sommige oliën (Hope Roller blend, Rose Handlotion) direct naar het co-impact sourcing initiatief.