Hoe vaak?
Hoe vaak u een massage moet krijgen, hangt af van verschillende factoren, waaronder uw fysieke en emotionele behoeften, uw stressniveaus en uw budget. Het lijdt geen twijfel dat u de meeste gezondheidsvoordelen van een massage zult ervaren wanneer u regelmatig massages krijgt. Een massage kalmeert het zenuwstelsel, verbetert de bloedcirculatie, lymfatische circulatie, verlicht spierpijn en helpt bij pijnbeheersing bij aandoeningen zoals artritis, ischias en spierspasmen.
Als u eenmaal per jaar een massage neemt, is dit ontspannend, maar het kan niet langdurig een spierspanning wegnemen. Meestal is een keer per week of twee ideaal om uw spierweefsel soepel en in  goede conditie te houden. Als u chronische pijn of een speciaal probleem hebt, moet u misschien wekelijks (of zelfs twee keer per week) komen tot u zich beter voelt.
Als u zich goed voelt, is een keer per maand het aanbevolen minimum voor het behoud van de gezondheid van uw weefsel. Als de massages te ver uit elkaar liggen, kunnen uw spieren terugkeren naar hun oude toestand, vooral als u onder stress komt te staan. Als u te lang wacht, moet u weer helemaal opnieuw beginnen om hun soepelheid te herstellen. Luister naar uw lichaam, maar wacht niet te lang.
Hoe voelt een massage aan?
Dat hangt allemaal af van het soort massage waar u om vraagt - en hoe goed u kunt communiceren met uw massagetherapeut. Het is belangrijk om iets te weten over deze twee aspecten van massage, zodat u van de ervaring kunt genieten. Uiteindelijk bent u degene die controle heeft over hoeveel druk de therapeut uitoefent.
Wat voor massage u ook krijgt, of wie ook de massagetherapeut is, de massage moet goed aanvoelen! Een massage mag nooit pijn doen. Zelfs een Deep Tissue massage moet goed aanvoelen en diepe ontspanning geven. Als een massage pijnlijk aanvoelt, is er waarschijnlijk meer druk uitgeoefend dan u kunt hebben. Luister naar uw lichaam. Voel u vrij om uw voorkeur voor meer of minder druk te vermelden voor en tijdens de massage. Tenzij ze uitzonderlijk begaafd is in het lezen van een lichaam, zal de massagetherapeut niet weten of het teveel is, tenzij u het vertelt.
De beste manier om erachter te komen hoe een massage aanvoelt en welke stijl u goed bevalt, is om verschillende therapeuten te proberen. En ga dan terug naar degene die u het best vindt. Op die manier geniet u van de langetermijnvoordelen van massage voor de gezondheid.