Hand- EN voetmassage

Uw handen en voeten gebruikt u het grootste deel van de dag en toch wordt hier vaak geen extra aandacht aan geschonken. Een hand- en voetmassage werkt ontspannend, maar heeft ook een functie. In de handen en voeten bevinden zich reflexzônes en deze staan in verbinding met de organen. Als de handen en voeten gemasseerd worden, geeft dat een ontspannen gevoel.

 

Handmassage (15 minuten)

Handmassage is een weldadige manier om de handen te ontspannen. In de handen zit vaak veel spanning. Niet zo vreemd als we bedenken hoe vaak we onze handen gebruiken en hoe weinig aandacht er vaak aan wordt gegeven. Een korte handmassage ontspant en versoepelt de handspieren waardoor ze weer zacht en gevoeliger worden. Het zorgt voor een goede doorbloeding van de huid. 

 

Voetmassage (15 minuten)

Wist u dat een gezond mens in z'n leven gemiddeld een afstand loopt die gelijk staat aan driemaal de aarde rond? Voeten zijn veruit het meest belaste lichaamsdeel. Elke dag moeten ze ons gewicht dragen maar krijgen in het algemeen niet de aandacht die ze verdienen. Dat is jammer want op gezonde voeten kunnen we langer voortstappen!