Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage is een momentje van self care. Even wat tijd voor jezelf, om te ontspannen, goed voor je huid te zorgen en even nergens anders aan te hoeven denken. Maar het is ook iets wat vaak vergeten wordt! Als het druk is, is het makkelijk om te vergeten dat je ook tijd voor jezelf nodig hebt. Maar dat zijn juist de momenten dat een gezichtsmassage de meeste voordelen kan hebben! Want buiten dat het een heel lekker moment is, hebben gezichtsmassages veel lichamelijke en geestelijke voordelen. Maar wat dan precies?

1. Een stralende, jong uitziende huid

Een gezichtsmassage zorgt voor een stralende huid. Het stimuleert de bloedsomloop, waardoor je huid gaat stralen en je er jonger uit gaat zien. Daarnaast zorgt een gezichtsmassage ervoor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden, maar het stimuleert ook de aanvoer van voedingsstoffen! Het activeert ook de zuurstofopname van de huid. Dit alles zorgt voor een stralende, jong uitziende huid.

2. Minder rimpels!

Ook om rimpels te voorkomen is een gezichtsmassage perfect. Door gespannen spieren kan bloed minder goed je huid door stromen. Dit kan zorgen voor rimpels. Een gezichtsmassage kan helpen met het ontspannen van die spieren, waardoor de bloedsomloop beter wordt en je dus minder kans hebt op rimpels! Maar tijdens het ontspannen van de spieren, zorgt een gezichtsmassage er ook voor dat de spieren versterkt worden. Hierdoor krijg je een stevigere, elastische huid.

3. Het verminderen van hoofdpijn

Het ontspannen van de gezichtsspieren kan ook hoofdpijn verminderen. Aangespannen spieren kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhuid ook strak staat, wat hoofdpijn kan veroorzaken. Doordat je de tijd neemt om de spieren in je gezicht te ontspannen, ontspannen ook de spieren op je hoofdhuid. Zeker in periodes van stress kan dit een wondermiddel zijn tegen hoofdpijn.

4. Een mooie, zachte huid

Bij een gezichtsmassage worden vaak lekkere crèmes of massage olie gebruikt. Deze hebben ook veel voordelen! Deze producten voeden de huid, wat ervoor zorgt dat je gezicht minder droog en trekkerig aanvoelt. Hierdoor kan je minder last hebben van roodheid en oneffenheden op de huid.

5. Het beter opnemen van producten

Naast dat er tijdens een gezichtsmassage producten worden gebruikt, is de kans groot dat je thuis ook vaak een crème gebruikt. Door de bevordering van de bloedsomloop kan een gezichtsmassage ervoor zorgen dat de producten sneller en beter in de huid opgenomen worden. Zo ervaar je de optimale effecten van de producten die je thuis gebruikt.