Classic swedish massage

Tijdens de Swedish massage wordt een mix van massagetechnieken gebruikt. De effleurage wordt het vaakst gebruikt. Bij deze techniek gebruikt de massagetherapeut handen, onderarmen en ellebogen om je spieren oppervlakkig te masseren. Door de glijdende bewegingen wordt de bloedcirculatie in de richting van het hart gemasseerd. De petrissage is wat steviger en kenmerkt zich door een kneed- en massagetechniek met draaiende bewegingen. Bij tapotage worden er met de vingertoppen of zijkant van de handen snelle en ritmische slagen gemaakt. Dit activeert de huid en bevordert de bloedsomloop. Aanvullend worden ook het onderhuidse weefsel en de huid gekneed en gemasseerd door middel van wrijfbewegingen met de duimen, vingertoppen en knokkels. Een Zweedse massage bestaat uit een uitgebalanceerde mix van zachte strijkbewegingen, het opwarmen en losmaken van de spieren en het uitoefenen van druk op strategische plaatsen. Uw bloedcirculatie en lymfesysteem worden gestimuleerd, gifstoffen worden afgevoerd en chronische pijnen verminderen dankzij een Swedish massage. Bij een Swedish massage wordt er olie of lotion op de blote huid gebruikt.

 

De focus ligt bij een Swedish massage volledig op ontspanning. Bij een deep tissue massage of sportmassage wordt er bijvoorbeeld veel meer druk uitgeoefend op de spierweefsels en de bindweefsels rondom pezen en organen.

 

Deze klassieke massagevorm is een veelzijdige en toegankelijke massage voor iedereen die wilt ontspannen. Van topsporters to mensen met een drukke baan, Werkelijk iedereen die zijn hoofd leeg wil maken en zijn lichaam wat rust wil gunnen heeft baat bij deze verkwikkende massage.